Inloopcafé – Een Maatje voor een Praatje

foto alice

Alice Blom

 

Hand in Hand met Kanker is een bemiddelingsbureau voor mensen met kanker. Een prachtig initiatief van de in november 2014 overleden Alice Brom, oud-wethouder uit Ilpendam.

De wens van Alice was om het concept, ook na haar overlijden, voort te zetten. Samen met de nabestaanden van Alice gaat Wij | allemaal, in het kader van eenzaamheid bij kanker, haar werk voortzetten, maar dan op een tastbare manier.

Elke eerste zondag van de maand is er van 14.00-17.00 uur een inloopcafé in het Inloophuis.

logo Maatje_voor_een_praatje_smallTwee vrijwilligers van het Inloophuis, Angelika en Gillyan, leiden het project. Op een laagdrempelige manier en met de nodige hulp van onze begeleiders mag er vraag en aanbod plaatsvinden bij het Inloophuis. De vragen kunnen heel uiteenlopend zijn. Zo kan een (ex)kanker-patiënt bijvoorbeeld op zoek zijn naar een reisgenoot voor een vakantie of een maatje om mee naar de markt te gaan. Verzin het maar, veel is mogelijk. Want hoe geweldig is het niet om een maatje te vinden met dezelfde interesses? Samen naar een concert luisteren, samen een film kijken, plezier maken of contacten leggen?

De aanbieders, de mensen die graag wat voor een ander willen doen, hoeven niet kanker-gerelateerd te zijn. We werken met intekenlijsten en proberen zo mensen aan elkaar te koppelen. Het is een gezellige, laagdrempelige inloopmiddag.tmp_24618-fb_img_1477862061834-1831792290

 

 

Één reactie op Inloopcafé – Een Maatje voor een Praatje

  1. Pingback: 30 september – Open inloop – Week tegen Eenzaamheid |

Reacties zijn gesloten.