Spelen voor je leven

spelen voor je levenWe zijn nog op zoek naar 2 of 3 vrouwen!!!!

Toneelspelen voor mensen die met kanker te maken hebben (gehad). Binnen deze theaterlessen ervaar je hoe bevrijdend toneelspelen kan zijn.
Bij ‘Spelen voor je Leven’ staat plezier voorop, je hoeft geen acteerervaring te hebben. Door verschillende theateroefeningen ervaar je hoe je vanuit niets iets kunt creëren door je verbeeldingskracht te gebruiken. Er is veel aandacht voor ontspanningsoefeningen, bewustwording en luisteren naar je lijf. Er word gewerkt met improvisatieoefeningen maar ook met teksten (eventuele eigen teksten), beeldmateriaal, kostuums, muziek en alles wat verder nog inspireert. Ontdek hoe je door toneelspelen vorm kan geven aan wat in je leeft en hoe je anderen en jezelf kunt verassen.

De lessen staan onder begeleiding van Marianne van Zeijlen.
Na een theateropleiding in Amsterdam werkt Marianne sinds 2004 als dramadocent en theatermaker op verschillende theaterscholen ( o.a bij het NKT in Purmerend) en in theaterprojecten.
Ze werkt graag vanuit improvisatie met verhalen uit het leven gegrepen.
Marianne: In 2009 werd er bij mij borstkanker geconstateerd, mijn kind was net drie maanden oud. De wereld stond stil en leven en dood lagen bizar dicht bij elkaar. In en na de periode van alle behandelingen heb ik veel kracht geput uit en troost gevonden in creatief bezig zijn.
Het omzetten van zulke heftige en negatieve ervaringen in iets moois (om naar te kijken of te beleven) geeft enorm veel kracht en werkte helend voor mij.

Kosten: 5 euro per les

Dit bericht is geplaatst in psychosociale begeleiding. Bookmark de permalink.

Één reactie op Spelen voor je leven

  1. Pingback: Spelen voor je leven weer van start! Vanaf vrijdag 19 februari |

Reacties zijn gesloten.