Sterk aan het werk tijdens en na kanker

logo zorgconceptDe impact van fysieke beperkingen of verminkingen in de vorm van vermoeidheid, lymfoedeem, amputaties en vervroegde overgang kan enorm zijn. Deze fysieke gevolgen van een behandeling maken een terugkeer naar werk alleen al praktisch erg complex.

Het coachingsprogramma van Zorgconcept is speciaal ontwikkeld voor (ex)-kankerpatienten en hun familie, die weer willen gaan werken. Het programma verschaft u inzicht, handvatten en technieken waarmee u weer een volgende stap kunt maken in uw leven. Dit betekent de keuze om bepaalde situaties anders te benaderen met een ander gevoel als effect.

Jaarlijks wordt bij ongeveer 100.000 mensen de diagnose kanker vastgesteld. Vijf en dertig procent van de ex-kankerpatienten lukt het niet terug te keren naar hun werk. Veertig procent heeft grote moeite om een baan te vinden. Er zijn mensen die mentaal vastzitten en er zelf niet meer uitkomen. Voor deze mensen is het ontzettend moeilijk om weer een stap richting werk te zetten omdat hun gedachten voornamelijk wordt beheerst door kanker en alles wat daar een gevolg van is. Daarom hebben wij dit programma voor u ontwikkeld.

Onderwerpen die onder andere aan de orde komen zijn.
* Cognitieve conditie (denken)
* Fysieke conditie (vermoeidheid)
* Emotionele gevoeligheid / fundamenten
* Trauma / angsten
* Het belang van eigen rol en eigen initiatieven en positieve invloeden op de re-integratie
* Overleg met de UWV
* Overleg met de werkgever/arbodienst
* Privé en werk in balans
* Hoe het werkend leven realiseren
* Starten en langzaam opbouwen van een werkend leven.
* Overleven versus werken
* Onderzoek naar uw interesse en mogelijkheden.

Resultaat:
Tijdens het coachingsprogramma wordt u voorbereid op en bemiddeld naar werk.

De dienstverlening is innovatief en uniek omdat zij zich specifieke op u richt middels een intensief coachingstraject als voorbereiding op de terugkeer naar werk. De coaches zijn specifiek opgeleid om u hierbij te helpen en te adviseren en hebben een grote deskundigheid op dit gebied.

Dit bericht is geplaatst in aanbod, psychosociale begeleiding. Bookmark de permalink.