Inloop

Dag: maandag t/m vrijdag
Tijd: 9:30 - 13:00 uur

Een kopje koffie of thee voor iedereen en alle tijd voor een praatje. Het inloophuis biedt de hele week een afwisselend programma vol ontspanning en activiteiten.

Budget coach en nabestaanden consulent

Dag: Op vrijdag
Tijd: 10:00 - 11:00 uur
Begeleiding: Consulent Conny Blokker

Voor vragen over budgetplanning en praktisch advies over het opstellen van een persoonlijk memorandum.

Een persoonlijk memorandum is een naslagwerk met de relevante informatie van de thuisadministratie, verzameld in één document. Het bevat alle informatie die nabestaanden nodig hebben na overlijden, zoals financiële zaken, woning, verzekeringen, lidmaatschappen, vaste woonlasten, digitale wachtwoorden, wensen met betrekking tot een uitvaart, verwijzing naar een notaris in verband met een testament of een codicil en andere specifieke wensen.

U kunt een afspraak maken van tevoren, maar u kunt ook geheel vrijblijvend langskomen. De koffie staat altijd klaar, u bent van harte welkom

Persoonlijk gesprek

Op afspraak
Begeleiding: Gezins- en kindercoach Yolanda van der Arend

Naast de lichamelijke strijd heb je als kankerpatiënt ook emotioneel veel te verwerken.

Binnen Wij | Allemaal is er altijd een luisterend oor of opbeurend woordje van een vrijwilliger of andere gasten. Ook als je behoefte hebt aan een persoonlijk gesprek kun je terecht bij Wij | Allemaal. Of het nu gaat om jezelf, om je partner of je kinderen.

Behoefte aan zo’n gesprek? Laat het gerust een van de vrijwilligers weten. Zodra uw naam en telefoonnummer zijn doorgegeven maken jullie samen een afspraak om in het inloophuis een rustig plekje te zoeken.

En wat ook mogelijk is....

Je kunt weleens behoefte hebben om dieper in te gaan op je eigen gevoelens of die van je gezin. Want hoe ga je om met alles wat er op je pad komt; waar loop je tegenaan? En hoe deal je ook nog eens met de gevoelens van je gezin? Of heb je vragen over de opvoeding van je kinderen? Je hoeft het niet alleen te doen. Gezins- en kindercoach Yolanda van der Arend is bij het Inloophuis Wij | Allemaal aangesloten en bij haar kun je terecht voor een persoonlijk gesprek. We nemen een kop koffie of thee en zoeken een eigen plekje in het inloophuis.

Laat aan de gastvrouwen weten dat je graag een afspraak wilt maken.

Reintegratie zorg

Dag: 1e woensdag van de maand
Tijd: 10:00-11:00 uur
Begeleiding: Senior coach Roland Wolters

De impact van fysieke beperkingen of verminkingen in de vorm van vermoeidheid, lymfoedeem, amputaties en vervroegde overgang kan enorm zijn. Deze fysieke gevolgen van een behandeling maken een terugkeer naar werk alleen al praktisch erg complex. Het coachingsprogramma van Zorgconcept is speciaal ontwikkeld voor (ex)-kankerpatienten die weer willen gaan werken. Het programma verschaft inzicht, handvatten en technieken waarmee je weer een volgende stap kunt maken in je leven. Dit betekent de keuze om bepaalde situaties anders te benaderen met een ander gevoel als effect.

Jaarlijks wordt bij ongeveer 100.000 mensen de diagnose kanker vastgesteld. 35 procent van de ex-kankerpatiënten lukt het niet terug te keren naar hun werk. 40 procent heeft grote moeite om een baan te vinden. Er zijn mensen die mentaal vastzitten en er zelf niet meer uitkomen. Voor deze mensen is het ontzettend moeilijk om weer een stap richting werk te zetten omdat hun gedachten voornamelijk wordt beheerst door kanker en alles wat daar een gevolg van is. Daarom hebben wij dit programma voor u ontwikkeld.

We beginnen altijd met een intakegesprek waarbij wij kijken wat wij voor elkaar kunnen betekenen. Het intake gesprek is vaak ook een advies gesprek omdat er vaak heel veel vragen zijn over de ziektewet, de WIA, de UWV, de Arbodienst, de Werkgever, rechten en plichten enzovoorts. Daar proberen wij een advies over te geven. Onderwerpen die na de intake aan de orde kunnen komen zijn.
 • Fysieke conditie (vermoeidheid)
 • Emotionele gevoeligheid / fundamenten
 • Trauma / angsten
 • Het belang van eigen rol en eigen initiatieven en positieve invloeden op de re-integratie
 • Overleg met de UWV
 • Overleg met de werkgever/arbodienst
 • Privé en werk in balans
 • Hoe het werkend leven realiseren
 • Starten en langzaam opbouwen van een werkend leven.
 • Overleven versus werken
 • Onderzoek naar uw interesse en mogelijkheden.

Resultaat: Tijdens het coachingsprogramma word je voorbereid op en bemiddeld naar werk. De dienstverlening is innovatief en uniek omdat zij zich specifieke op u richt middels een intensief coachingstraject als voorbereiding op de terugkeer naar werk. De coaches zijn specifiek opgeleid om u hierbij te helpen en te adviseren en hebben een grote deskundigheid op dit gebied.

Ben je geïnteresseerd maak dit dan kenbaar bij een van de gastvrouwen van Wij | Allemaal zodat zij het in mijn agenda kan zetten.

Evean / oncologie verpleegkundige

Dag: even weken woensdag, oneven weken donderdag
Tijd: 11:00 - 12:00 uur
Begeleiding: Oncologieverpleegkundige Annemarie Groot

Inloopspreekuur oncologieverpleegkundige
Voor mensen die kanker hebben of herstellen van kanker, en hun naasten.

De oncologieverpleegkundige van Evean houdt eens per week een inloopspreekuur voor mensen die kanker hebben of herstellen van kanker. Ook naasten zijn welkom.

'De chemo's zijn voorbij. Hoe word ik weer de oude?'

Bij kanker verandert er veel in uw leven. Soms loopt u thuis met vragen rond die in het ziekenhuis nog niet aan de orde waren. De oncologieverpleegkundige is gespecialiseerd in kanker en helpt u met begeleiding, informatie en advies. Voor, tijdens en na de behandelingen. Bijvoorbeeld als u vermoeid blijft of angstig. Of als u vragen heeft over voeding of werken.

Wat doet de oncologieverpleegkundige?

Bij de oncologieverpleegkundige kunt u terecht met vragen als:
 • Wat houdt de behandeling in en welke bijwerkingen kan ik krijgen?
 • Hoe moet het verder met mijn gezin en mijn relatie?
 • Kan ik hulp bij het huishouden krijgen?
 • Welke behandelingen zijn voor mij mogelijk?
 • Wat kan ik zelf doen aan de bijwerkingen van chemotherapie?
 • Hoe kan mijn omgeving mij helpen?
 • Hoe kan ik zorg of hulpmiddelen regelen?
 • Kan ik na de behandeling weer werken?
 • Ik ben zo moe en het eten smaakt me niet, blijft dat zo?
 • Wat als de ziekte weer terugkomt?

Wat kost de oncologieverpleegkundige?
De oncologieverpleegkundige valt onder de Zorgverzekeringswet (Zvw). Uw zorgverzekeraar vergoedt de kosten.

Dietiste

Dag: 2de woensdag van de maand​
Tijd: 10:00 - 12:00​​ uur
Begeleiding: Oncologisch diëtist Sharona Sprong

Tijdens de behandeling van kanker komt er vaak veel op u af. Door de ziekte en/of de behandeling kunt u klachten of problemen ervaren waardoor het eten en drinken niet meer gaat zoals voorheen. Het is belangrijk om zo fit mogelijk te blijven, maar wat als dat niet meer vanzelf gaat? Ook na de behandeling van kanker kunt u met vragen zitten. Bijvoorbeeld wat u kan eten om de conditie weer op peil te krijgen of wat u kunt doen als u klachten ervaart zoals vermoeidheid of smaakveranderingen.

Sharona Sprong is voor het inloophuis Wij | Allemaal aanwezig als Diëtiste. Zij werkt als diëtist in Purmerend. Na een paar jaar werkervaring te hebben opgedaan, is zij zich gaan specialiseren in voeding bij kanker.

Het inloopspreekuur gaat op afspraak via een van de gastvrouwen en met een maximaal van 3 gesprekken. Mocht u daarna meer behoefte hebben aan begeleiding en/of advies, dan wordt u geïnformeerd waar u terecht kunt.

Ga naar de agenda voor meer informatie

Naar agenda